Dia-wellness fagylaltpor csokoládé
Csökkentett szénhidráttartalmú fagylaltpor édesítőszerrel. Egy csomag fagylaltpor tartalma kb. 24 gombóc fagylalt elkészítésére alkalmas.
Összetevők: növényi zsírpor,édesítőszerek (eritritol, xylitol, maltitol, szukralóz), sűrítőanyag (módosított kukoricakeményítő), szentjánoskenyérmagliszt, tömegnövelőszer (polidextróz), zsíros és sovány tejpor, kakaópor, kristályvanillin, emulgeálószerek (zsírsavak poliglicerin észterei, zsírsavak mono- és digliceridjei)
Használata fagylalthoz: 2 dl hideg tejet egy edénybe öntünk, hozzáadunk 70 g fagylaltport, és kézi mixerrel először alacsony, majd magasabb fordulaton felverjük, kb. 3 perc alatt a krém állag eléréséig. A fagylaltmasszát poharakba öntjük, és mélyhűtőben a kívánt keménységűre fagyasztjuk. Fagylaltgépben is elkészíthető.
Használata parféhoz: A felvert krémet piskótalapok közé töltjük, mélyhűtőben kifagyasztjuk. Fogyasztás előtt 10-15 perccel szobahőmérsékleten felengedjük, utána fogyasztható.
Használata shake-hez:
2 dl hideg tej
60 g fagylaltpor
Az összetevőket krémes állagúra keverjük. Jégkockával még hűsítőbb.