Dia-wellness fánkpor
Dia-Wellness Fánkpor, fánk sütéséhez használható keverék, édesítőszerrel, magas élelmi rost tartalommal és csökkentett szénhidráttartalommal.
Víz hozzáadásával egyszerűen, gyorsan elkészíthető. Cukorbetegek, diétázók, szénhidrát diétát folytatók és testsúlyukat megtartani vágyóknak is egyaránt fogyaszthatják.
Felhasználási javaslat: 500 g Dia-wellness fánkport 4 dl vízzel kikeverjük, és pár perc pihentetés után forró olajba kanállal, kis fánkokat szaggatunk, és mindkét oldalát készre sütjük. Tetejét megszórhatjuk Dia-wellness porcukorral, és kínálhatunk hozzá Dia-wellness lekvárt.
Használata szalagos fánkhoz:
- 250 g Dia-wellness sütőliszt (bármelyik típus),
- 25 g Dia-wellness fánkpor,
- 3 g élesztő,
- 125 g víz.
Az anyagokat összekeverjük, jól kidagasztjuk, meleg helyen kétszeresére dagasztjuk. A megkelt tésztát kinyújtjuk. formákat szaggatunk belőle. 20 percig letakarva pihentetjük,majd forró olajban mindkét oldalát kisütjük sütjük.