Dr. Chen ganoderma gomba szelet
A ganoderma gomba hatóanyagai támogatják az immunrendszer és a keringés egészségét, valamint gyulladáscsökkentő hatású, segítheti a szervezet jó fizikai állapotának, és természetes védekezésének fenntartását, javíthatja a vérkeringést és fokozza a szívizom oxigén felvételét.
Összetevők:
Ganoderma lucidum gomba
Elkészítési javaslat:
1. Gyógynövény gomba kivonat: tegyen 6 szelet gombát fél liter vízbe, áztassa 15-20 percig. Ezt követően öntse le a gombáról a vizet, majd a 6 szelet gombát tegye 1 liter vízbe és főzze 40 percig, ezután szűrje le a folyadékot egy edénybe. A leszűrt gombához adjon hozzá újabb 1 liter vizet és főzze ismét 30-40 percig. Ezt a főzetet is szűrje le és öntse hozzá a korábbi mennyiséghez. A kétszer lefőzött gomba kivonat összekeverést követően fogyasztható.
2. Leves: tegyen 6 szelet gombát fél liter vízbe, áztassa 15-20 percig, ezt követően öntse le a gombáról a vizet. Használható a marha-ín (lábszár) vagy pikkelyes pontyhal leves elkészítéséhez, gyógynövény gomba hatóanyagainak jobb kioldódása érdekében javasolt min. 40 percig főzni.
Adagolás (felhasználás):
Az elkészített főzetet a nap folyamán kis adagokban ajánlott elfogyasztani (naponta 5-6-szor).
Tájékoztatás
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.