Dr. Chen máj meridián kapszula
A Máj Meridián kapszula a TCM (Hagyományos Kínai Orvoslás) kompatibilitás-elve alapján készült holisztikus szemlélettel.
A máriatövist (hatóanyag: szilimarin), Shizandrát, articsókát, mungóbabot és C-vitamint tartalmazó készítményt ajánljuk a máj és az epe egészségének megőrzéséhez. Hatóanyagainak köszönhetően hozzájárulhat az emésztőrendszer komfortérzetének kialakításához.
A máj meridián kapszula a máj és az epe egészségét támogató gyógynövények és C-vitamin felhasználásával készült. A fejlesztés során a Hagyományos Kínai Orvoslás (TCM) tapasztalatai mellett a kutatók felhasználták az európai népgyógyászat és a modern kori orvoslás tudományos eredményeit is. A máriatövis gyümölcse (hatóanyaga: szilimarin) (Császár) segítheti a megfelelő májfunkció fenntartását, ezzel a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását.
Hozzájárulhat a máj és az epe egészségének megőrzéséhez, a májszövet és a májsejtek regenerálódásához. A schizandra (Miniszter) öt ízű gyümölcsét Kínában igen nagyra becsülik a hagyományos orvoslásban, értékes hatóanyagtartalma miatt mára az európai szakemberek is felfigyeltek rá. Az 5 íz 5 szervre hathat. Segítheti a máriatövis hatását. Védi a májsejteket. Csökkentheti a megemelkedett ALT enzim szintet. Az articsóka levél (harmonizáló) támogatja a bélrendszer megfelelő működését, hozzájárulhat az emésztőrendszer komfortérzetéhez. A mungóbab (meridián irányító) Kínában régóta használt méregtelenítő gyógynövény és étek, melynek a májra gyakorolt kedvező hatását már évezredek óta ismerik.
A hagyományos kínai orvoslás, az ember és a környezet harmonizációja, valamint a szervóra alapján este 10 órától hajnali 2 óráig tartó időszak kiemelten fontos a máj és epe pihenése szempontjából! A fenti időszakban az emberi szervezet pihenjen, és jó minőségű alvással a megfelelő időben elősegíthetjük a máj és epe egészségét. További segíthetség lehet zöld színű növények (pl. ruccola, spenót, saláta) és zöld színű gyümölcsök fogyasztása.
Adagolás (felhasználás):
naponta 2 x 1 kapszula bőséges folyadékkal lenyelve.
Összetevők:
articsóka levél kivonat (Cynara scolymus), máriatövis termés őrlemény (Sylibum marianum), zselatin, Schisandra sinensis, C-vitamin, mungó bab
Hatóanyagok a napi adagolásra:
- C-vitamin: 80 mg (NRV 100%),
- máriatövis termés őrlemény: 200 mg (sylimarin: 48 mg),
- articsóka levél kivonat: 250 (cynarin: 12,5 mg),
- Schisandra sinensis: 70 mg,
- mungó bab: 60 mg.
NRV = felnőttek számára ajánlott napi bevitel
További hatóanyag érdekességek
Máriatövis – a máj védelmezője
A máriatövis gyümölcsének hatóanyaga, a szilimarin, egy jól ismert antioxidáns vegyület, amely támogatja a máj megfelelő működését. Az antioxidáns hatás segíti a szabadgyökök megkötését, ezzel hozzájárulva a máj sejtjeinek megóvásához. A szilimarin támogatja a májsejtek regenerálódását, csökkenti a gyulladásokat, és javíthatja a máj funkcióját azokban az esetekben, amikor a máj zsírossá válik vagy különféle toxinokkal van terhelve.
Schizandra – az életelixír gyümölcse
A schizandra, más néven az öt ízű gyümölcs, nemcsak Kínában, de világszerte ismert hatóanyag a természetes gyógyászatban. Öt ízén keresztül hatással lehet öt különböző szervünkre, így segíti a test harmonizálását. Fokozza a máj enzimjeinek aktivitását, hozzájárul a méregtelenítési folyamatokhoz. Ezen kívül segíthet csökkenteni a stressz káros hatásait, és támogathatja a szervezet általános ellenálló képességét.
Articsóka – az emésztés mesterfoka
Az articsókalevél-kivonat erős hatóanyagokat tartalmaz, mint például a cynarin, amely köztudottan támogatja a máj és az epe egészséges működését. Elősegíti a megfelelő epekiválasztást, valamint segít fenntartani az egészséges koleszterinszintet. Támogatja az emésztést, és hozzájárulhat a bélrendszer komfortérzetének javításához.
Mungóbab – az ősi méregtelenítő
A mungóbab Kínában régóta ismert hatása miatt az egyik legkedveltebb detoxikáló élelmiszer. Gazdag antioxidánsokban és rostanyagokban, amelyek segítik a szervezet megtisztulását a káros anyagoktól. Segíti az emésztést, és hozzájárulhat a máj hatékonyabb méregtelenítő képességéhez. A mungóbab tápláló és könnyen emészthető alapanyag, mely hosszú távon támogatja az egészség fenntartását.
C-vitamin – az immunerősítő szövetséges
A C-vitamin nélkülözhetetlen antioxidáns, amely megvédi a sejteket az oxidatív stressztől. Fontos szerepet játszik az immunrendszer erősítésében, és elősegíti a szövetek regenerációját. A máj és az epe egészségére is kedvezően hat, hiszen hozzájárulhat a szervezeti gyulladások csökkentéséhez, valamint a szöveti sérülések javításához. A napi szükséges C-vitamin bevitel biztosítása elengedhetetlen az általános jó közérzet megőrzése érdekében.