Dr. Herz Krill rákolaj kapszula
A Krill-olaj napjainkban az egyik legértékesebb Omega-3 forrás.
Fogyasztását azok részére ajánljuk, akik külön figyelmet fordítanak a szív-, vérkeringés egészségének támogatására, és a megfelelő koleszterinszint és agyi működés fenntartására.
Az omega-3 zsírsavak esszenciális zsírsavak, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes azokat előállítani, ezért a táplálékkal kell felvenni.Az eikozapentaénsav (EPA) és dokohexaénsav (DHA) tengeri halakban található (hering, makréla, szardínia, lazac, tonhal), az édesvízi halak közül a pisztráng ajánlható ilyen célú fogyasztásra.
A halolajban lévő DHA és EPA hozzájárul a normál agyműködés, látás fenntartásához, a szív megfelelő működéséhez. (A kedvező hatás 250 mg EPA és DHA napi bevitelével érhető el.)
Míg a halolajakban lévő Omega-3 zsírsavak Tryglycerid formájában fordulnak elő, addig a Krill-olajban Phospholipid formájában (Lecithin-alkotóelemként) találhatóak, ami az emberi sejtmembránnak is alkotóeleme és így sokkal könnyebben felszívódnak, mint a halolaj Tryglyceridjei. A Krill-olaj még az epe stagnálása esetén is könnyen emészthető, útja a gyomor-bél-traktuson keresztül lényegesen könnyebb és különösen jól hasznosul.
Ezzel egy lényeges minőségi szempontot is megneveztünk, ami a Krill-olajat nemcsak a halolajak, de a növényi Omega-3 forrásként szolgáló lenolaj, repceolaj, kenderolaj vagy akár a dióolaj fölé pozicionálja.
Ajánlott adag: napi 1 kapszula, 30napi adag.