Dr. Steinberger ananászlé
A hámozott gyümölcsöt teljes egészében kíméletesen feldolgozzák, hogy megőrizze értékes alkotóelemeit és rostjait is.
Az ananász A, B és C-vitamint, folsavat (vörös-és fehérvérsejtek képződéséért), káliumot, cukrot, gyümölcssavat és rostanyagot tartalmaz. Az ananászban található bromélia enzim segítheti a zsír
Az ananász (Ananas sativa) a broméliafajok közé tartozó, tőlevélrózsás növény. Terméseit a levélrozetta közepén, a száron hozza. Őshazája feltehetően Paraguay, Európába Kolumbusz Kristóf hozta be a XV. században. Az ananász édeskés, finom, lédús gyümölcs, 100 grammja 56 kcal energiát tartalmaz. Meleget és napfényt igénylő növény, termesztésének a távol-keleti országok éghajlata felel meg. Az ananászt általában hagyják a szárán megérni. Ha kellemes illata és sárgás színe lesz, szüretelik. Az ananász mérete igen változatos lehet, a 15-20 dkg-ostól egészen a több kilós nagyságig terjedhet.
Magas vitamintartalmának és a benne található bromelin nevű (fehérjebontó) enzimnek köszönhetően a legegészségesebb gyümölcsök egyike.
Tárolási javaslat: Felbontás után hűtőben max. 5 napig
Ajánljuk: Emésztés elősegíthetéséhez. A máj funkcióinak javításához, méregtelenítéshez, léböjthöz, fogyókúrák kiegészítője. Emésztési zavarok esetén.
Fogyasztási javaslat: Általánosan reggel éhgyomorra 1,0-1,5 dl. 1 üveg 5-7 napig elegendő. Fogyókúrához, méregtelenítéshez napi 5×1,5 dl. 1 üveg 1 napig elegendő.
Átlagos tápérték 100 ml-ben
Energia: 214 kJ (50 kcal)
Zsír: < 0,5 g
Amelyből telített zsírsavak: < 0,1 g
Szénhidrát: 12 g
Amelyből cukrok: 12 g
Rost: < 0,5 g
Fehérje: < 0,5 g
Só: 0,01 g
Felbontás előtt alaposan felrázandó.