Natur Tanya Mákolaj – Hidegsajtolással készült
A mákolaj, tápanyagok széles tárháza! Világossárga színű, teljesen szagtalan, kellemes, édeskés-mandulás ízű. A mákolajat magas E-vitamin – alfa- és gamma tokoferol –, olajsav, palmitinsav és koncentrált linolsav és szterin tartalom jellemzi.
A mákolaj jótékony hatásai:
- 1. Hangulatjavító, erősíti az idegeket
- 2. Immunerősítő
- 3. Fokozza a szellemi teljesítményt
- 4. Segíti a szív egészségét
- 5. Elősegíti az egészséges vérzsír profilt
- 6. Mákliszttel kombinálva, csontritkulás elleni kiegészítő tápanyag
- 7. Külsőleg is bevethető (bőrtápláló, gyulladáscsökkentő)
A mákolaj, köszönhetően a benne található B5-, B1-vitamin és folsav tartalomnak, kiegyensúlyozza az idegrendszer működését, így nagyszerű szövetséges a stresszel való küzdelemben. Fokozza az agy teljesítményét, erősíti az idegeket, csökkenti az idegek fájdalmát és nyugtató hatással is bír. Lefekvés előtt félórával, egy evőkanál mákolaj elfogyasztása, nagymértékben hozzájárul az elalváshoz illetve a pihentető, nyugodt alváshoz.
A mákolaj vitamin (E-vitamin,) és ásványi anyag tartalmánál (pl.: kalcium, magnézium, cink) fogva támogatást ad az immunrendszernek, segít megelőzni vagy enyhíteni a fertőzéseket és megfázásokat.
Roboráló kúrák kiegészítő terápiájaként is ajánlott, gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.
A mákolaj gazdag omega-3 és omega-6 zsírsavakban (főként linolsavban és olajsavban).
Telítetlen zsírsav tartalma segít csökkenteni a rossz (LDL) és növelni a jó (HDL) koleszterinszintet, ezáltal elősegíti az egészséges vérzsír profilt, hozzájárulva pl.: a stroke és a szívkoszorúér-betegségek kockázatának csökkenéséhez. Az egészséges zsírsavjai mellett bőséges magnézium és káliumforrás. Ezek az ásványi anyagok segítenek szabályoznia vérnyomást, a szívritmust, és megelőzik a szívdobogásérzést.
Ajánlott adagolása: naponta 1 evőkanál mákolaj önmagában + 1 evőkanál mákliszt bármilyen folyadékban (gyümölcslé, joghurt) elkeverve.
Mákolaj külsőleg
A mákszem 45-50%- a olaj. A mákolaj jó bázisolaj hiszen, alig vagy nincs is illata, könnyű olaj, amely lassan szívódik fel és olajos réteget hagy a bőrön. Esszenciális zsírsavakat tartalmaz, linolsavat, olajsavat és palmitinsavat, E-vitamint, mind alfa-, mind gamma tokotrienolokat. A mákolaj szinte az összes szterolt tartalmazza: kampeszterol, sztigmaszterol, szitoszterol, delta-5-avenaszterol.
Mire jó a mákolaj?
- megküzd a bőr gyulladásaival
- bevethető irritált felületeken
- felgyorsítja a sebgyógyulást,
- kenhető száraz hajra, fejbőrre,
- öregedést gátló hatású bőrápoló olaj
- zsíros bőrre is használható, mivel egyáltalán nem tömíti el a pórusokat.
Mákolaj, mint arcápoló
Az olaj maga nagyszerű hidratáló és megküzd a bőr gyulladásaival is. A mákolaj alkalmazása során, nem áll fenn a komedóképződés kockázata, hiszen, egyáltalán nem zárja el a pórusokat, nem okoz mitesszereket, így minden bőrtípus még a zsíros bőr is biztonsággal alkalmazhatja. Komedogén indexe: 0. Készíthetsz akár arcradírt is belőlea következőképpen: 1 teáskanál mint a mákolaj és mákszemek vagy érzékenyebb bőr esetén mákliszt összekeverésével.
Felhasználási javaslat: napi 1-2 evőkanállal fogyasszon belőle. Kiváló salátaolajként, öntetek készítéséhez, de akár péksütemények, palacsinta készítéséhez is. Külsőleg a bőrön, vagy a fejbőrre kenve is alkalmazható.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
- Energia: 3700 kJ / 900 kcal
- Zsír: 100 g
– amelyből telített zsírsavak: 12 g
– amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak 16 g
– amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak 71 g
– Omega-6 zsírsavak: 70,83 g - Szénhidrát: < 0,5 g
– amelyből cukrok: < 0,5 g - Fehérje: < 0,5 g
- Só: 0,01 g
- E-vitamin 2 mg
Összetevők: 100% hidegen sajtolt mákolaj.
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.
A készítmény természetes voltából eredően, a színe, íze, állaga, gyártási tételenként változhat, de ez nem befolyásolja a termék minőségét és hatékonyságát.