Natura lenmagpehely
A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
A lenmagban rejlő többféle érték közül kiemelhető elsőnek a növényvilágban szinte egyedülállóan magas fitoösztrogén tartalom.
A lenmag magas százalékban tartalmaz Omega-3 zsírsavakat, továbbá egy, a nedvesség hatására kiváló vegyületet, aminek hatása a béltraktus belső hámrétegének karbantartásával és a béltartalom továbbításával segíti a táplálék minél előbbi kiürülését. Ez a székrekedésben szenvedőknek lehet segítség.
A pelyhesítés a lenmagot az emésztőnedvek számára könnyedén hozzáférhetővé teszi. A mag gyógyászati célú alkalmazása a mag finom lapításával, illetve őrlésével válik lehetővé. Szerte a világon a pehelyszerű állag az igazán tartós és egészséges lenmagtermék.