Natura nutellino
A hőkezelt blanchírozott földimogyorót finomra őröljük és mindennemű adalék nélkül hozzákeverünk karob ( vagy másnéven szentjánoskenyér) port. Ez közvetlenül fogyasztható, mintha száraz „csoki” lenne.
A cukrot, vagy az egyéb édesítő szereket szándékosan hagyjuk ki, mert így a Candidiázissal küszködő diétázók is eredményesen használhatják. A termék gyengén édeskés íze a karob pornak köszönhető.
Némi vajjal, vagy egyéb zsiradékkal krémszerű állagú keveréket lehet létrehozni, melyet például süteménytölteknek használhatunk. Mindig annyit keverjünk ki, amennyit elfogyasztunk, vagy bedolgozunk. Így a tartósítószerek elmaradhatnak.
A krémet, vagy a krémes süteményt hűtőben tároljuk.
A keveréknek hasonló lehet a felhasználása, mintha sok-sok bonyolult vegyülettel megrakott krém lenne, kivéve, hogy ezekre immár többévtizedes személyes tapasztalatunk szerint, semmi szükség nincs. Legalábbis az emberi szervezetben!