Nature Cookta szezámmagliszt
A szezámmag egy Indiából származó, lágyszárú trópusi növény magja. A Nature Cookta lisztjének előállítása során kíméletes sajtolási eljárással, vegyszermentesen kinyerik a szezámmag olaját, majd a visszamaradt pelletet finomra őrlik.
A szezámmagnak fontos szerepe van az egészséges táplálkozásban. Magas a vas-, a cink- és a magnézium tartalma. Emellett rendkívül magas a kálciumtartalma, kitűnő forrása a B- és az E-vitaminoknak. Kiemelkedő a lecitintartalma. A kipréselt olajnak köszönhetően a szezámliszt beltartalmi értéke magasabb, több rostot, fehérjét, ásványi anyagot valamint vitamint tartalmaz. Préselését követően olajtartalma jelentősen lecsökken, így liszt formájában teljes biztonsággal használható sütésre, főzésre.
Mivel nagy mennyiségű folyadék és zsiradék felvételére képes, sütés mellett alkalmas az ételek sűrítésére is.