Naturmind Zöldbanán liszt
A zöldbanán lisztet zöld banánból készítik, a hagyományos búzaliszt gluténmentes helyettesítőjeként használják.
A Közép-Amerikából származó alapanyagmagas tápértékű. Különlegességét rezisztens keményítő tartalma adja, különbözőségét pedig a többi keményítővel ellentétben a szervezetben való felszívódása.
A zöldbanán az összes fenolok és flavonoidok (catechin, epicatechin, gallocatechin, dopamin és tannin) nagy mennyiségét magában rejti. Az antioxidáns összetevők közül, a gallocatechin és a dopamin a leggazdagabban a zöldbanán húsában találhatók meg.
A legelső megjelent gyümölcs a világon a Nemzetközi Banán Egyesület szerint, hiszen állítólag már az első történelmi feljegyzésekkor termesztették. Az egyik legegészségesebb gyümölcs, melynek egyik nagy előnye, hogy egész évben hozzájuthatunk. Származása Malajzia dzsungeleibe tehető. Szüretelés után kb. egyharmada elvész, mivel utóérő gyümölcsről van szó. Amég éretlen banán tartalmazza azonban arövid szénláncú zsírsavakat, melyek a bélflóra egészségére jó hatással vannak.
A belőle készített őrlemény nagyszerűen felhasználhatókülönböző süteményekhez, tortákhoz, palacsintákhoz, levesekhez, krémekhez.
Mivel zöld banánból készül, csak enyhe banáníze van, főzve inkább földszerű. Állaga a könnyű fehér lisztekére emlékeztet, kb. negyedével kevesebbre van szükség a búzaliszt helyett.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1545 KJ / 350 kcal
Zsír: 0,5 g
amelyből:
– telített zsírsavak: <0,5 g
Szénhidrát: 80,1 g
– amelyből cukor: g
Rost: 4 g
Fehérje: 2,0 g
Só: 0,0 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
A termék szóját, glutént és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
Származási ország:Közép-Amerika.