Biomenü bio Amaránt puffasztott
Bár az amaránt csak a közelmúltban vált népszerűvé, mint egészséges élelmiszer, ez az ősi gabona a világ bizonyos részein évezredek óta alapvető élelmiszer alapanyag. Lenyűgöző tápanyagprofillal rendelkezik.
Az amaránt több mint 60 különböző gabonafajtából álló csoport, amelyet körülbelül 8000 éve termesztenek. Ezeket a gabonákat egykor alapvető élelmiszernek tekintették az inka, maja és azték civilizációban.
Az amaránt besorolása álgabona, ami azt jelenti, hogy technikailag nem gabonaféle, mint a búza vagy a zab, de hasonló tápanyagkészlettel rendelkezik, és hasonló módon használják fel. Földes, diós íze sokféle ételhez jól használható.
Amellett, hogy hihetetlenül sokoldalú, ez a tápláló gabona természetes módon gluténmentes, fehérjében, rostban, mikrotápanyagokban és antioxidánsokban gazdag.
A legjobb az egészben, hogy ezt a gabonát könnyű elkészíteni, és sokféle ételhez hozzáadható, így kiváló kiegészítője az étrendnek.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia: | 1564 kJ / 374 kcal |
Zsír: | 3,8 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 0,9 g |
Szénhidrát: | 70 g |
– amelyből cukor: | 0,5 g |
Fehérje: | 11 g |
Só: | <0,01 g |
Összetevők
100% bio amaránt (Amaranthus L.) mag, puffasztott; Allergének: nyomokban szezámmagot tartalmazhat
Egy adag = ízlés szerint
Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen