Biopont Vegabond Vega Fasírtpor, Gluténmentes, Indiai fűszerezésű
India csodás ízei a konyhádban, gluténmentes változatban!
A garam masala az egyik legismertebb és legkedveltebb indiai fűszerkeverék, így ezzel a gluténmentes fasírtporral igazi autentikus ízvilágot csempészhetsz az ételedbe. Rizzsel, indiai mártásokkal és naan kenyérrel ízletes, kiadós ebédet vagy vacsorát készíthetsz belőle.
Elkészítési javaslat serpenyőben: kb. 220 ml vízzel keverd össze a fasírtport, majd 6-8 percig hagyd állni, ezután formázz a masszából golyókat és forró olajban süsd őket aranybarnára.
Elkészítési javaslat sütőben: A vízzel összekevert masszátolaj nélkül sütőben – őzgerinc vagy egyéb sütőformában – is megsütheted.
Tipp: Apróra vágott, vagy reszelt friss zöldség hozzáadásával teheted még izgalmasabbá.
Tápanyagok 100g-ban:
- Energia 1515 kJ / 359 kcal
- Zsír 3,1 g
– amelyből telített zsírsavak 0,5 g - Szénhidrát 58,5 g
– amelyből cukrok 3,9 g - Só 3,5 g
- Fehérje 16,7 g
Összetevők: csicseriborsó liszt, sárgaborsó liszt, hajdinaliszt, burgonyapehely, vöröshagyma granulátum, tengeri só, inaktív élesztőpehely, garam masala fűszerkeverék (3,6%) (őrölt koriander, őrölt gyömbér, őrölt feketebors, őrölt római kömény, csomósodást gátló anyag (nátrium-hidrogén-karbonát), őrölt fahéj, őrölt kardamom, őrölt szerecsendió, fokhagymapor).
Allergén figyelmeztetés: nyomokban zellert tartalmazhat.